ДО 2027. 323 ПРОЈЕКТА ШИРОМ СРБИЈЕ Мали саопштио СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Вредност уговора ће износити 17,8 милијарди евра

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ћемо до 2027. године уложити у 323 пројекта широм Србије, који су вредни укупно 17,8 милијарди евра.
ТВ Прва/принтскрин
Фото: ТВ Прва/принтскрин

- Дакле, није реч само о улагању у Експо комплекс, као што упорно наводи опозиција, већ о улагању у све делове наше земље, и то у пројекте из области инфраструктуре, енергетике, науке, образовања… Сви ови пројекти треба да се заврше до 2027. године, када ћемо бити домаћини специјализоване изложбе @expo_belgrade_2027. Желели смо да ову изложбу искористимо као повод да још више променимо лице наше земље, да побољшамо квалитет живота грађана, да сваки грађанин Србије осети промене на боље. Све то је део програма „Скок у будућност – Србија 2027“, који је представио председник Александар Вучић, а који је управо то – квантни скок у будућност.

- Осим тога, ми наравно радимо и на другим важним пројектима који ће се завршавати у годинама након ове изложбе, као што су београдски метро, изградња северне обилазнице око Крагујевца, изградња Природњачког музеја…

Министар је онда закључио:

- У последњих 12 година променили смо лице Србије, завршили финансијску консолидацију, кренули да растемо, започели, али и завршили неке важне пројекте… Сада идемо даље, још брже него до сада!

Kurir.rs

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести