Индустрија доставе вреди око 10 милиона евра, највише се тражи фаст фуд

БЕОГРАД: Тржиште доставе у Србији вреди више од 10 милиона евра, а корисници највише наручују пицу, бургере и роштиљ, али и свеже пасте и кинеску храну.
dostavljac, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Навике потрошача много се не мењају кад је у питању избор хране, без обзира на то да ли је наручују преко дигиталне платформе или телефонски, кажу достављачи и наводе да увек предњачи фаст фуд.

"Међутим, оно што је специфично за телефонске поруџбине је потражња за асортиманом супермаркета, намирницама свакодневно потребним у домаћинству, затим цвећем, додацима исхрани", каже сувласник доставе Падрино из Новог Сада Дарио Пантић. После убрзавања бизниса доставе у време пандемија, у 2022. години уследило је успоравање, што достављачке компаније настоје да компензују пробојем на тржишту намирница, наведено је у саопштењу.

Пантић додаје да простор на тржишту у индустрији доставе и даље постоји без обзира на неповољне економске прилике и повратак старом начину живота након епидемије. Такође, каже да на подручју Новог Сада и околине доставне службе, сервиси и платформе изврше 10.000 до 15.000 достава дневно.

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести