ЈАВНИ ПОЗИВ ПУТЕВА СРБИЈЕ Набавка која омогућава наплату путарине картицама

БЕОГРАД: Јавно предузеће (ЈП) Путеви Србије расписало је јавни позив за набавку за омогућавање наплате путарине путем домаћих и иностраних платних картица.
naplatna rampa, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је наведено у позиву, процењена вредност набавке је 450 милиона динара без ПДВ-а, а рок за подношење понуда је 2. фебруар.

Како је наведено у основним подацима о јавној набавци, ЈП Путеви Србије су се на ову услугу одлучили у склопу активности на модернизацији система наплате путарине на аутопутевима, чији је један од циљева смањење готовинског плаћања накнаде за коришћење аутопутева и што краћег времена задржавања на наплатним станицама ради плаћања путарине.

Плаћање путарине уз помоћ домаћих и иностраних платних картица предвиђено је на деоницама аутопутева Београд-Баточина, Јагодина-Димитровград, Ниш-Прешево, Београд-Пожега, Београд - Шид и Београд -Суботица.

Набавком се захтева и омогућавање наплате путарине у оквиру пројекта "Опен Балкан" корисницима из Србије, Северне Македоније и Албаније, као и будућих земаља које се буду придружиле овом пројекту.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести