Михајловић: Још милијарда за путеве у Подунавском округу

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: У путеве у Поднавском округу ове године биће уложено милијарду динара, најавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

После састанка са начелником Подунавског округа Небојшом Павловићем и представницима локалних самоуправа из округа, Михајловић је новинарима рекла да без улагања у инфраструктуру нема развоја и напретка ниједне општине у Србији, те поручила да ће Влада наставити да улаже и у саобраћајну и комуналну инфраструктуру.

Прецизирала је да ће ове године бити уложено око 200 милиона динара у редовно одржавање путева у Подунавском округу, а да ће додатно кроз пројекте Путева Србије бити издвојено 850 милиона динара.

Михајловић је рекла да је Влада многе пројекте у Смедеревској Паланци помогла, укључујући водовод, уредно снабдевање струјом и улагање у инфраструктуру, за разлику од претходне власти за коју каже да је оставила дугове и за чије време су биле рестрикције струје и воде.

“Желели смо да посетом Смедеревској Паланци покажемо шта је све урађено уз подршку Владе Србије и рад локалне самоуправе, али и да не заборавимо шта се све раније дешавало у овој општини, укључујући рестрикције воде и струје”, каже Михајловић.

На састанку у згради општине Смедеревска Паланка разговарало се и о железничком саобраћају.

Михајловић каже да су улагања и у путеве, као и у железницу и у комуналну инфраструктур, важна како би се у сваком месту и општини Србије омогући нормалан живот грађана.

На састанку у општини Смедервска Паланка био је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је рекао да се заједнички сагледавају и налазе решења за проблеме грађана, те најавио рад на пројектима спортских терена у Подунавском округу, те изградњи спртске хале и базена.

“Желимо да Смедеревска Паланка поново буде у регону препозната као спортски град”, рекао је Удовичић и захвалио министарки Михајловић на подршци развоју женског спорта, и спорта у школама.

Навео је да је Смедервска Паланка позитивна пример, јер издваја 3,5 одсто укупног општинског буџета за спорт. 

Начелник Подунавског управног округа Небојша Павловић захвалио је представницима Владе на посети, те навео да је на састанку било речи о ономе што је најпотребније урадити и изградити у Подунавском округу како би добио нови изглед.

“Нећемо заборавити и опростити људима који су нас оставили без воде и уличне расвете и блокирали школе и вртиће”, рекао је Павловић новинарима и нагласио важност недавне посете председника Србије Александра Вучића Подунавском округу.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен захвалио је председнику Вучићу и Влади на свему што чине за ту општину како би она кренула ка оздрављењу.

Навео је да је та општина прошла кроз ужасно тежака период, те да је садашња власт од претходне наследила дугове од 3,4 милијарде динара или 30 милиона евра, што је износ трогодишњег општинског буџета.

“Држава је у последње четири године издвојила из буџтеске резреве више од 1,4 милијарди динара. То су огромна средства која грађани не могу да осете због наслеђених дугова”, каже председник општине и наводи да је сада дуг преполовљен и да се тражи решење како да се реши и тај проблем.

“Више никада нећемо дозволити да Смедеревска Паланка буде синоним за најгору опшстину у Србију, да нема воде, нема уличну расвету, нема основне услове за живот човека у 21. веку. Држава и Влада јасно показују да ће бити стуб и ослонац наше општине”, поручио је Вучен.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести