Михајловић: Неопходне измене пројекта Моравског коридора

Београд - Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом компаније "Бехтел" о реализацији пројекта изградње аутопута Појате - Прељина, наводећи да је расписан јавни позив за израду планске документације и у току је припрема идејног пројекта.
zoran mihajlovic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Моравски коридор је за Владу Србије један од најважнијих пројеката и убрзано се припремамо за почетак радова, за који верујемо да је могућ током 2018. године, рекла је Михајловић и додала да је намера да се пројекат реализује фазно, по деоницама, у складу са завршетком израде пројеката и спровођењем експропријације.

Она је напоменула да је измена постојеће планске документације за Моравски коридор била неопходна због промена на терену после великих поплава у мају 2014. године и потребе да се уради нова хидролошка студија.

Представници "Бехтела" изразили су заинтересованост за учешће у реализацији овог пројекта, а своје предлоге изнеће после пуног упознавања са свим детаљима постојеће и временским оквиром за завршетак преостале планске и пројектне документације.

Поред питања планске и пројектне документације, разговори о реализацији овог пројекта морају да обухвате и питања модела финансирања и модела уговора, водећи рачуна о законима и подзаконским актима који уређују ову област, укључујући и мере заштите будућег аутопута од изливања река, речено је на састанку.

Аутопут Појате-Прељина дужине 110 километара спојиће два

коридоре 10 и 11, повезујући Крушевац, Ћићевац, Трстеник, Краљево, као и Чачак, одакле ће, наставком изградње Коридора 11 и градњом аутопута Београд-Сарајево, бити даље повезана са Пожегом, односно Ужицем, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести