Михајловић: Србија није стала у време пандемије и радници су хероји

ЧОРТАНОВЦИ: На градилиштима на 11 највећих инфраструктурних пројеката у земљи радило се све време током епидемије, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Србија није стала у време пандемије и радници су хероји нашег друштва, рекла је Михајловићева, која је обишла данас заједно с председником Србије Александром Вучићем, радове на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, на деоници од Старе Пазове до Новог Сада, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Навела је да је на 11 највећих пројеката ангажовано више од 3.600 радника, као и да су радови наставлени и након Ускрса.

"Србија не сме да стане нити живот у Србији може да стане. И све време док со се борили, као што се и даље боримо за животе и здравље људи, размишљамо о дану после. Огромну захвалност дугујемо свим радницима, истинским херојима у време епидемије, као и компанијама које, уважавајући све мере безбедности, нису престале да раде у овом тешком и изазовном времену за све”, истакла је министарка.

Она је захвалила Руској Федерацији, НР Кини и Европској унији на помоћи и солидарности коју су показали према српском народу.

Модернизација и изградња пруге Стара Пазова - Нови Сад (40,4 км), за брзине до 200 км/х, укључујући и изградњу тунела и вијадукта Чортановци, део су пројекта изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште.

Радове изводи руска компанија "РЖД Интернешенел“, а пројекат се финансира из руског кредита за модернизацију српских железница.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести