МОЖЕ ЛЕПО ДА СЕ РАДИ И ЗАРАДИ, БУДУЋНОСТ ЈЕ ОВДЕ: Марко и Драган се вратили из иностранства и објаснили шта то има у Србији, а нема у свету!

Путеви широм наше земље повезују људе и омогућавају да бројни бајковити предели буду доступни свакоме од нас ма где живели.
ТВ Балкан трип/Репортажа/принтскрин
Фото: ТВ Балкан трип/Репортажа/принтскрин

Да се у Србији све више гради и да се убрзано развија и модернизује, а њен напредак је очигледан у свим областим, најбоље сведочи податак да све више оних који су је некада напустили, враћају у њу.

Србија је земља богата природним лепотама, са великим бројем културних и историјских знаменитости. Где год се упутите наићићете на срдачне домаћине, насмејане људе и укусну храну. Путеви широм наше земље повезују људе и омогућавају да бројни бајковити предели буду доступни свакоме од нас ма где живели.

Мрежа ауто-путева у Србији се у последњих 10 година константно шири. Комплетиран је правац ка Северној Македонији и Бугарској; Изграђен је ауто-пут Милош Велики до Чачка, а до краја 2024. године биће завршен део до Пожеге. Увелико се гради Моравски коридор који ће повезати исток и запад Србије. Крајем 2023. године у саобраћај је пуштена деоница од Појата до Крушевца, а до краја године ауто-путем ће се стизати од Чачка до Краљева. Како би рокови били испоштовани радници вредно раде. Успех зависи од човека и ова прича дочарава да само неко ко воли своју земљу и верује у њу може да уради пуно, буде насмејан и успешан у свему што ради.

Фото: ТВ Балкан трип/Репортажа/принтскрин

Вратили се из иностранства у Србију

Управо такав пример су Марко Јанић и Драган Крушчић који су се из иностранства вратили у Србију.

Фото: ТВ Балкан трип/Репортажа/принтскрин

Драган више од седамнаест година управља багером, родом је из Ивањице, а живео је и радио годинама у Немачкој.

Марко је инжењер, десет година је у грађевини, а пре тога је био у машинству, родио се у Краљеву, радио је у неколико европских држава попут Белгије и Шпаније и чак осам година у Русији. О свом послу, колегама, али на првом месту отаџбини имају само речи хвале.

Фото: ТВ Балкан трип/Репортажа/принтскрин

Дошли су расположени, да како кажу граде путеве и коридоре, али и дом и породицу у Србији у којој су се родили и посебан акценат стављају на то да желе да допринесу свим својим снагама и могућностима у својој области рада да Србија иде напред.

И Марко и Драган су похвалили могућности које Србија има за посао, али и улагања у инфраструктуру, путеве и сходно својој струци у опрему и механизацију, као и одржавање машина на којима раде.

Србија је јединствена

Марко је животни пут после завршеног факултета водио ка грађевини. И Драган и Марко су сложни у томе да оно што Србију издваја у односу на бројне земље у којима су живели и радили су, како наводе породица, клима, пријатељи, све најважније што им је потребно имају управо овде-код куће.

Остатак свог живота планирају да проведу у Србији и својим примером утичу на оне које су пре неколико деценија отишли, истичући у глас: "Код нас у Србији може лепо да се ради и заради и видимо и даљу будућност овде".

24седам

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести