НИС тражи партнера за изградњу гасне електране у Српској Црњи

НОВИ САД: Нафтна индустрија Србије расписала је тендер за избор партнера за изградњу мале електране Српска Црња снаге 2 MW, са прикључењем на инфраструктуру, објављено је на сајту те компаније.
1
Фото: Youtube Printscreen

Посао обухвата и прикључење мале електране на инфраструктуру, а критеријум за избор је економски најприхватљивија понуда са аспекта НИС-а под условом да је позитивно технички оцењена. 

НИС тражи партнера који ће исходовати све дозволе и сагласности закључно са употребном дозволом, обезбедити материјал и опрему, израдити техничку документацију, изградити електрану, пустити је у рад и одржавати 15 година. 

Будући енергетски објекат је контејнеризован систем за производњу електричне енергије са гасним мотором или гасном турбином са свим помоћним системима и подсистемима који треба да омогуће аутономан рад. 

Биће прикључен на систем сировог гаса са поља Српска Црња а имаће и прикључак на електроенергетски систем. 

Локација будуће електране је на територији општине Нова Црња, у месту Српска Црња. 

Експлоатационо поље Српска Црња налази се у северном Банату око 25 километара југоисточно од Кикинде и административно припада општини Нова Црња. 

Поље је у експлотацији од 1978. године а на њему се налази сабирно гасна станица. 

"Због увођења у експлоатацију нових бушотина предвиђено је проширење сабирно гасне станице и изградња објеката за сабирање и припрему гаса", навео је НИС у тендерској документацији. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести