ПЕТИ ЕЛЕМЕНТ У БЕОГРАДУ Вучић: Таксији ће за ЕКСПО 2027. да ЛЕТЕ престоницом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да му се многи смеју за летеће аутомобиле и поновио да ако не буде већих безбедносних проблема у међувремену, ми ћемо 2027. године имати летећи такси као део Експа.
v
Фото: Printscreen/Informer

Ми ћемо за Експо имати летећи такси, да покажемо како то изгледа. Радимо са две компаније, једна је француска, једна је ваљда из Аустрије. Смејали су се и за Саванову, причали да је то Вучићева кафана. А Ћута сада не излази одатле, каже Вучић.

Како каже, акватик центар биће одмах поред Националног стадиона и добијаћемо највећа такмичења из водених спортова.

То ће бити изузетна база за наше ватерполисте и пливаче. Видите како се сада ми у атлетици надамо многим медаљама. Ту је и Ангелина Топић, и Вилагош, Милица Гардашевић... Очекујемо још медаља, и то можете тек када створите услове, истакао је председник.

У оквиру ОБ у последњих месец дана за рад у Србији пријавило се 2.200 људи

Председник Србије изјавио је да се у оквиру Отвореног Балкана у последњих месец дана, од почетка издавања јединствених радних дозвола за Србију, Северну Македонију и Албанију, пријавило 2.200 људи који хоће одмах да раде у Србији.

Имаћемо проблем са радном снагом и добро је што смо урадили те  идентификационе картице за Отворени Балкан, рекао је Вучић гостујући на ТВ Информер.

Председник је навео да је највише људи од тих 2.200, колико се пријавило за рад у Београду и Србији, из Северне Македоније, као и да се пријавило неколико стотина наших људи да иде да ради ван Србије.

Али је много већи прилив у Србију него одлив. У сваком случају имаћемо највећу муку са радном снагом, али и са популистичким покретима који ће да траже да се не ради недељом или петком, или не осам него шест сати итд, рекао је Вучић.

Истакао је како је Србија у фебруару имала привредни раст од 5,9 одсто и ако се тако настави, каже он, биће пре краја године повећања плата и пензија.

Вучић је рекао да је наша стопа раста нижа него што је била, али да је свакако виша него што је на западу и да смо успели да је сачувамо.

Велика је вест побољшање за овај рејтинг код Стандард анд Пурс (С&П) и да је то сјајна вест за инвеститоре из целог света. Наше јавне финансије су у одличном стању, јавни дуг ће бити 51 одсто до краја године. А када сам постао премијер био је 78 одсто БДП. Па су ме сви нападали што сам смањивао пензије, а сада имају много веће пензије него што су имали, рекао је он.

Он је додао да су јавне финасије у добром стању, али да ћемо имати проблем са радном снагом.

Дневник/Танјуг/Телеграф

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести