После тронедељне паузе Петрохемија почела прозиводњу

ПАНЧЕВО: ХИП Петрохемија завршила је процес стартовања и почела производњу робе намењење иностраном и домаћем тржишту, саопштено је из те компаније.
Hemijski kompleks MSKA petrohemija/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

За мање од недељу дана обновљена је производња у фабрици Етилен, а затим фабрика ПЕВГ и ПЕНГ, а компанија је саопштила да све петрохемијске фабрике раде стабилно, према плану производње.

Петрохемија је имала тронедељни застој у раду који је искоришћен за проверу функционалности и технолошко чишћење процесне опреме у фабрикама што ће омогућити наставак безбедног и ефикасног рада постројења у континуитету на високим капацитетима у наредном периоду.

У ХИП-Петрохемији је непосредно пре застоја завршена реализација једног од капиталних пројеката, када је у Фабрици полиетилена високе густине (ПЕВГ) пуштена је у рад нова линија секције дораде, која ће обезбедити годишње повећање капацитета фабрике од 25 хиљада тона гранулата пластике, што је највећа појединачна инвестиција у ХИП-Петрохемији чија вредност је 8,5 милиона евра, изјавио је извршни директор Функције производње и техничке подршке Миша Булајић.

Додао је да је око пет милиона евра годишње процењени економски ефекат на пословни резултат (ЕБИТДА) заједно са новом линијом за паковање која треба да испрати већи капацитет фабрике.

Инвестиција је завршена у условима ванредних околности услед коронавируса, а у складу с мерама Владе и повећаним мерама заштите у компанији, за шта највеће заслуге имају запослени ангажовани на овом пројекту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести