СПРОВЕДЕНЕ РЕФОРМЕ СУ СИСТЕМСКЕ Мали одговара Никезићу, НЕ само персоналне на нивоу предузећа

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да су спроведене реформе системске, а не само персоналне на нивоу јавних предузећа.
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

Функционер СНС Мали је у одговору Душану Никезићу из ССП-а рекао да је само владајућа странка имала снаге да спроведе такве реформе.

Он је истакао да је реч "реформа" у време када је Демократска странка са Драганом Ђиласом била на власти коришћена само декларативно, 

"Није разумео јуче Душан Никезић шта тачно значи реформа. Како би и могао када је 'реформа' у време када је његов ДС са Драганом Ђиласом био на власти, ову реч користио само декларативно, док су се економски проблеми иза ње гомилали. Реформе нису само персоналне промене на челу јавних предузећа, већ системске промене система и друштва, за шта је само СНС имао снаге. Али пре тога сте нам појели 12 година у лажним демократским променама које су донеле плуралитет и квалитет само вашим девизним рачунима", објавио је Мали на свом налогу на друштвеној мрежи Фејсбук.

За то време Србија је тонула, додао је министар, грађани су зарађивали просечно 331 евро месечно, пензионери примали 204 евра, а минималац је био око 15.000 динара.

"Економија је била на рубу банкрота, сваки четврти грађанин није имао посао. Е, а када су се и заиста десиле реформе, стандард грађана је порастао на просечних 840 евра колико ће у Србији у децембру износити просечна плата, пензије расту бар два пута годишње, незапосленост је на рекордно ниском нивоу од 9,6  процената, никада више инвестиција нисмо имали, никада више грађевинских пројеката и подухвата", навео је Мали.

Ако смо рекли да ћемо реформисати енергетски сектор који је сада дошао на ред, онда ћемо га и реформисати, поручио је Мали.

Министар је рекао да се спроводе системске реформе које грађани  осећају.

"Планске реформе које не остављају за собом пустош какву смо живели за време ваше власти. Покушајте да уживате у уређеној Србији јер се оној економски демолираној какву сте нам оставили нећемо враћати. И покушајте да више ништа не гарантујете пензионерима, пошто сте их и овај пут неизоставно поменули. Када сте им ви нешто 'гарантовали', на рачуну државе је било тек осам милијарди динара што није било довољно ни за месечну исплату пензија", наводи Мали.

Он је нагласио да када је грађанима претходна власт нешто гарантовала да је просечна пензија била 204 евра.

Са друге стране, данас имамо стабилан пензиони систем и просечна пензија ће у јануару износити 390 евра, навео је Мали.

"Тако да не треба ви ништа више да `гарантујете`, јер грађанима је много боље без ваших и Ђиласових `гаранција", поручио је Мали. 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести