Тодорић ће бити изучен Хрватској, одлучио Суд у Лондону 

ЛОНДОН/ЗАРЕБ: Оснивач и бивши власник Агрокора, Ивица Тодорић, биће ускоро, у наредних десетак дана, изручен Хрватској, одлучио је судија  Високог суда у Лондону, Данкан Узли, након вишечасовне расправе по жалби коју су поднели Тодорићеви адвокати.
ivica todoric
Фото: Tanjug (Foto HINA, Dario Grželj)

Судија је одлучио да нема материјала према којима би се Ивици Тодорићу могао одобрити поступак жалбе на одлуку о изручењу.

Данашњом одлуком Високи суд у Лондону је практично одбацио захтев Тодорићеве одбране да се њихвом брањенику омогући жалба, па је првостепена одлука постала правоснажна и следи његово изручење Хрватској.

Очекује се да ће Тодорић бити изручен Хрватској у року од десетак дана.

Тодорић: Спреман сам за Реметинац, али и за даљу борбу

Оснивач и бивши власник Агрокора Ивица Тодорић изјавио је данас по изласку из суднице да је наравно разочаран одлуком Високог суда у Лондону о његовом изручењу Хрватској, али је рекао и да је спреман за Реметинац.

 "Ово је за мене био пословни потез. Дошао сам у Лондон, остао годину дана, обавио све задатке. Остајем још једно 25 дана. Наравно да сам мало разочаран, али ја морам ићи даље у фајт, још ћу јаче кренути напред", рекао је Тодорић новинарима. Упитан да ли је спреман за Реметинац, Тодорић је одговорио потврдно. 

"Наравно да сам спреман, ја сам увек спреман", рекао је Тодорић, пренела је регионална тв Н1.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести