У Аустрији хотели изгубили десет годишњих добити

БЕЧ: Од краја маја хотели широм Аустрије, након два и по месеца принудне паузе због епидемије корона вируса, могу поново да примају госте, али штета коју су претрпели је огромна.
w
Фото: pixabay.com

Удружење хотелијера Аустрије (ОеХВ) процењује да је пандемија корона вируса нанела штету хотелима у висини од десет годишњих добити.

Портпарол ОеХВ Мартин Станиц указао је да ће класичне туристичке дестинације на језерима привући, ако буде и сунчано време, госте, и да ће тамошњи хотели бити "пребукирани", али су зато хотели на другим местима и даље потпуно празни.

Станиц указује да поновно отварање хотела, у актуелно доба када још не постоји слобода путовања, често није рентабилно, али да то хотелијери виде као неку врсту инвестиције у однос према гостима и запосленима.

Хотели у градовима посебно су погођени актуелном ситуацијом, јер њима недостају страни гости, па се надају отварању граница од средине месеца.

Нешто боља је попуњеност у велнес хотелима и бањама, којима је ограничен капацитет услед мера против корона вируса на 70 одсто.

 

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести