ЛАКШЕ ДО КРЕДИТА УЗ ПОМОЋ ЈОШ ЈЕДНЕ ОСОБЕ; Банка ће имати више поверења, а ви ћете се додатно осигурати

Да бисте лакше отплатили стамбени кредит или кредит за рефинансирање, можете га подићи са још једном особом, па на тај начин заједно враћате дуг.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Особа са којом делите отплату банкарског кредита назива се садужник. Можда овај назив нисте баш често чули до сада, али је ово, заправо, врло честа ситуација када је у питању подизање кредита.

Вероватно најчешћи пример подизања кредита са једним садужником јесте када један брачни пар подигне стамбени кредит и онда га заједно отплаћују. У тим ситуацијама супружници упаре своја месечна примања и заједно пред банком гарантују да ће до краја исплатити кредит који су подигли.

У суштини, сам процес аплицирања и одобрења кредита је у овим ситуацијама мало комплекснији него када кредит подиже само једна особа, али - нема потребе за бригом, није реч о неком сувише компликованом процесу. Суштина је да две особе овде деле право подизања кредита и обавезу отплате кредита. То је за неке једини начин да уопште буду кредитно способни и да им банке одобре позајмицу. Са друге стране, ово је на неки начин и логичан избор: уколико сте партнери и већ делите неке трошкове, логично је да ћете и заједнички учествовати и у куповини некретнине.

Фото: ilustracija/pixabay

Дакле, иако термин садужник није тако често помињан, чак ни када се прича о куповини кредита од банке или о личним финансијама - ово је, ипак, поприлично честа ситуација.

Уколико сматрате да ћете лакше отплатити кредит ако имате садужника, онда се распитајте код банака да ли оваква опција постоји и за неку другу врсту позајмице, поред већ поменутих стамбених кредита.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести