ПЛАЋА СЕ ЛАКШЕ Нови рекорд броја и вредности плаћања у ИПС НБС систему

БЕОГРАД: Народна банка Србије (НБС) саопштила је данас да су последњег радног дана у 2023. години, односно 29. децембра у платном систему централне банке за инстант плаћања - ИПС НБС систему, реализована 370.462 плаћања у износу од преко 6,369 милијарди динара.
qr code
Фото: pixabay.com

Како се наглашава, то је нови рекордан дневни број и нова рекордна дневна вредност реализованих трансакција од почетка рада овог система.

У саопштењу се додаје да је систем за инстант плаћања НБС један од најсавременијих начина плаћања који тренутно постоји у свету и да функционише 24 часа, седам дана у недељи, 365 дана у години.

" Захваљујући овом систему НБС, грађанима и привредним субјектима пружена је могућност да плаћају лако и брзо, с било ког места и у било које време, односно и викендом, нерадним данима или ноћу, а прималац плаћања новац добија за даље располагање у свега неколико секунди", наводи се.

Подсећа се да је систем за инстант плаћања НБС, који је од првих система те врсте у свету, почео с радом 22. октобра 2018. године и од тада функционише изузетно успешно, уз висок и стално растући број плаћања које грађани и привреда Србије изврше употребом система за инстант плаћања.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести