Покрајина подржала запошљавање 379 особа са евиденције

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова издвојио је више од 53 милиона динара ради подршке запошљавању 379 незапослених

са евиденције Националне службе за запошљавање (НСЗ) у Војводини, саопштио је данас биро Покрајинске владе за односе с јавношћу.

Та финансијска средства од по 140.000 динара за свако незапослено лице, одобрена су привредним друштвима и предузетницима у Војводини, на основу конкурса.

Како је прецизирано у саопштењу, у Месној прерађивачкој индустрији "Биг бул" у Бачинцима посао ће добити 75 особа, у сремскомитровачкој Индустрији меса "Супериор фуд" биће запослено 33, у Млинско-пекарској индустрији "Златни клас сениор" у Зрењанину 31, а у дрвно-прерађивачкој индустрији "Вуд бокс" у Кикинди посао ће добити 30 особа.

Тим субвенционисањем отварања радних места покрајинска влада и ресорни секретаријат настављају активности у оквиру Покрајинског акционог плана запошљавања, којим је у 2015. години, на тај начин, предвиђено запошљавање више од 1.000 особа, наведено је у саопштењу.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести