Стабилно снабдевање електричном енергијом

Ажурирано пре 1 недеља 1 дан

Снабдевање електричном енергијом у Србији је стабилно и сви системи ''Електропривреде Србије'' нормално функционишу упркос мећави и леденом таласу, саопштено је данас из ЕПС-а.

Из ЕПС-а наводе и да је због температуре која у Србији већ недељу дана не прелази нула степени Целзијуса повећана потрошња електричне енергије за грејање, па је тако то јавно предузеће јуче испоручило 136,8 милиона киловат-сати електричне енергије грађанима и привреди Србије, што је за 18 одсто више од просека за ово доба године.

Како је наведено, процене су да ће потрошња и данас бити на истом нивоу.

Из ЕПС-а наводе и да су предузели све мере да се обезбеди континуирана производња угља и електричне енергије и у тешким зимским условима.

Спремни су и планови активности и у најкраћем могућем року отклањају се сви прекиди у снабдевању, до којих углавном долази на тешко приступачним планинским подручјима.

Број корисника који је током дана имао прекиде у снабдевању мањи је од 0,0005 процената од укупног броја купца.

У саопштењу се наводи и да је у веома тешким снежним условима стабилна производња угља на колубарским и костолачким коповима, а да нема проблема ни у производњи електричне енергије у термо и хидроелектранама.

Како је истакнуто, монтерске екипе су у пуној приправности и у најкраћем року излазе на терен у случају кварова и прекида.
(Танјуг)
 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари