Штада група наставља раст, нова улагања у "Хемофарм"

БЕОГРАД: Глобална фармацеутска компанија "Штада група" у оквиру које послује и српски произвођач лекова "Хемофарм" забележила је раст продаје од 11 одсто у првих шест месеци ове године, а у српску производњу у 2020. требало би да уложе око 20 милиона евра, колики ниво инвестиција је планиран за ову годину. 
Štada  Foto: Štada
Фото: Štada

Када је реч о тржишту Србије и региона, у "Хемофарму" је прошле године произведено 245 милиона паковања лекова, односно 5,6 милијарди таблета, боца или туба.

За ову годину се очекује производња од 6,3 милијарде таблета од чега је око 70 процената намењено европском тржишту.

Представници 150 чланица које послују у оквиру Штада групе окупили су се данас у Београду на пословном састанку, а јавности се у Србији по први пут од именовања на ову функцију, у августу прошле године, обратио генерални директор Штаде Петер Голдшмит.

Говорећи о полугодишњим резултатима, представници Штада групе навели су да је пријављена консолидована продаја повећана за 11 одсто у првој половини 2019. на 1,26 милијарди евра (2018. је била 1,14 милијарди евра).

"Не растемо само у једној земљи, већ растемо у многим земљама и регионима као и сегментима, нарочито у сегменту генерике који је наша основна делатност али такође и у брендираним производима", рекао је Голдшмит.

Он је најавио да ће инвестиције у "Хемофарм" бити уложене у побољшање продуктивности, производњу, али и побољшање квалитета у погонима и обуку запослених.

Ова компанија, како је речено, бележи велики раст продаје и освајање тржишног удела на европским тржиштима, у земљама попут Немачке, Велике Британије, Шпаније, Француске али и у областима северне и источне Европе, у Азији односно на Блиском Истоку.

 

Пројекат „Вршац право да се зна“ реализује ДВП продукција, а суфинансира град Вршац. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести