Више пара у Фонду ПИО

– Ниво доприноса у Фонд за пензионо и инвалидско осигурање у фебруару је, у односу на исти месец 2014, повећан 4,7 одсто – каже министар рада, социјалних и борачких питања Александар Вулин.

Он је, у обиласку Контакт-центра Републичког фонда ПИО, рекао да је евидентан већи број запослених, односно повећане уплате људи који сада раде.
– Ту морате рачунати и нова радна места, али и далеко бољи рад наше Инспекције рада, која је значајан број људи пребацила из онога што називамо сива економија у легалне токове. Ту нема места политици, то су бројеви – у Фонд ПИО је уплаћено 4,7 одсто више новца него у фебруару прошле године – истакао је Вулин.

Он је додао да је важно то што је значајно смањена количина новца коју држава дотира сваког месеца. Како је објаснио, Фонд ПИО се не дотира само за пензије већ и за туђу негу и помоћ, здравствене додатке, а сада је, по његовим речима, то пало на 40 одсто, а било је 48 одсто.– Мере дају резултате, штедимо новац – рекао је Вулин.

Он је нагласио да је доста времена и енергије уложено у то да све информације и рад Фонда ПИО буду доступни корисницима. Контакт-центар је, по његовим речима, начин да све информације буду доступне и да се тако штеди време.Директорка Фонда ПИО Драгана Калиновић изјавила је да Контакт-центар значи бољи и бржи контакт с грађанима, као и остваривање права грађана у Фонду.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести