За боље пословање и нова радна места 166 милиона динара

Министарство привреде саопштило је данас да ће са више од 166 милиона динара подржати пројекте којима се унапређује пословање,

привлаче инвестиције и отварају нова радна места у индустријскиим зонама у општинама и градовима.

За реализацију тог програма Министарство привреде је буџетом за 2015. определило 166.430.000 динара, прецизирано је у саопштењу.

Јавни позив за пријаву пројекта, у оквиру Програма за подршку унапређењу привредног амбијента локалних самоуправа у циљу привлачења инвестиција је расписан, а заинтерсовани се могу јавити до 25. фебруара, саопштило је Министарство.

Из Министарства су прецизирали да они учествују у финансирању пројекта до 50 одсто његове вредности, док преостала средства обезбеђује локална самоуправа.

Средства су намењена за инфраструктурно опремање пословних зона изградњом нових и реконструкцијом постојећих саобраћајница, комуналне, електроенергетске и енергетске инфраструктуре, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су средства намењена и за реализацију других пројеката која су у функцији привлачења инвестиција у градовима и општинама Србије.

Пројекат може да пријави локална самоуправа на чијој територији је планирана реализација одређеног пројекта, као и више локалних самоуправа, уколико заједно учествују у реализацији.

Наводи се да је у циљу привлачења инвестиција, стварања повољног пословног окружења, отварања нових радних места и смањења незапослености, Влада Србије утврдила Програм за подршку унапређењу привредног амбијента локалних самоуправа у цилу привлачења инвестиција.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести