Градња 1.000 станова у Београду за војску и полицију до 2022.

БЕОГРАД: „Изградња 1.000 јефтиних станова за припаднике снага безбедности у Земуну код "Лакат кривине" биће завршена до краја 2021. или почетком 2022”, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Petrović
Фото: Танјуг/Зоран Петровић

Министарка је током обиласка радова рекла да је покренула иницијативу да се пројекат прошири и да такве станове могу да купују и здравствени и просветни радници.

"Да ли ће неки другим да купују јефтине станове, још пре два месеца сам упутила иницијативу премијерки која води групу Владе Србије за овај пројекат станоградње. Иницијатива се односи управо на раднике у здравству и просвети, да такође добију могућност да купују овакве станове. Нема разлога да то не урадимо", рекла је Михајловић.

Она каже да је пројекат јефтине станоградње врло важан пројеката за све оне људе који чувају Србију и сваки дан се боре са свима онима који их нападају и са моткама и ножевима односно хулиганима свако вече.

И овим пројектом показујемо да мислимо на своје полицајце и војнике, нагласила је Михајловић.

Тренутно се гради 625 станова на којима су радови почели у марту и у јуну (вредност око три милијарде динара), а до краја јула треба да почне да се гради још 375 станова (око две милијарде динара).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести