Компанија DP World потврдила посвећеност српском тржишту

БЕОГРАД: Компанија DP World потврдила је посвећеност српском тржишту током данашњег састанка с премијерком Аном Брнабић и министром Томиславом Момировићем.
Luka Novi Sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

У саопштењу компаније наводи се и да је генерални директор Султан Бин Сулајем с представницима српске владе разговарао о даљој сарадњи и новим инвестицијама у Србији.

DP World је глобални лидер у паметној логистици, који управља лукама и терминалима у 61 земљи на шест континената широм света.

Наводи се да је ова компанија остварила већ успех на српском тржишту након куповине луке у Новом Саду у мају 2019, те да је уложила у луку и у нови путнички терминал који ће бити представљен касније ове године.

DP World у саопштењу подсећа на заинтересованост за улагање у слободну зону и интермодалне терминале ради побољшања ефикасности и одрживости превоза робе.

"Као што сви знамо, протекла година била је веома изазовна, али резултати које је постигао DP World Нови Сад били су импресивни под тако тешким околностима", изјавио је Султан Ахмед Бин Сулајем.

Додао је да ће инвестиција те компаније од 35 милиона евра постати врло видљива у наредном периоду, наводећи да је реч о новој лучкој дизалици, силосима за жито и вертикалном кеју у луци, а што ће, каже, обезбедити његовој компанији врло јаку позицију "Веома се радујем обнови новог путничког терминала који ћемо предати граду Новом Саду", казао је генерални директор.

Током посете он је обишао и Луку у Новом Саду и прецизирао да су позитивна искуства компанија из УАЕ у Србији, раст економије, охрабрујући рани наступ ДП Wорд-а и стратешка важност реке Дунав позитивни фактори који осигуравају да Србија остаје кључно тржиште за ту компанију.

Грађанима Србије, председнику Вучићу и Влади Србије честитао је на успеху у борби против ковид19 и истакао да је Србија данас препозната као европски и светски лидер како по броју вакцинисаних грађана, тако и по броју доступних вакцина и грађани на то треба да буду поносни.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести