Костић нуди 395 милиона евра за Комерцијалну банку

БЕОГРАД: Највишу обавезујућу понуду за Комерцијалну банку дала је домаћа АИК банка, у власништву Миодрага Костића, у висини од 395 милиона евра, пише Данас позивајући се на незваничне информације.
komercijalna banka, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У ту суму требало би рачунати и дивиденду за ову годину, добит банке у прва три тромесечја је око 60 милиона евра, као и део добити из ранијих година од око 30 милиона евра који је одлукама скупштине акционара подељен власницима акција и запосленима, а још није исплаћен.

Ова цена за државних 83,23 одсто акција вреднује целу банку на 471 милион евра, једва нешто више него што је тренутна цена на берзи, пише Данас.

Лист преноси и да је држава страним фондовима за акције Комерцијалне банке платила 35 одсто више него што за сада може од њих да добије.

Наредних дана Министарство финансија ће оцењивати понуде, па остаје да се види да ли ће Комерцијална банка, са више од 10 одсто тржишта, активом од 3,6 милијарди евра и штедњом грађана од 1,8 милијарди евра наћи новог власника или ће остати највећа државна банка.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести