У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАН ШЕСТИ РЕГИОНАЛНИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ  У Новом Саду преко 150 учесника из више од 20 земаља

У Привредној комори Војводине одржан је Шести Регионални пословни форум, који су организовали Аутономна покрајина Војводина, Скупштина европских регија у сарадњи са Привредном комором Војводине, Развојном агенцијом Војводине, Фондом Европски послови и Европском мрежом предузетништва. 
е
Фото: Привредна комора Војводине

- После успеха наших претходних регионалних пословних форума, као и свих  изазова са којима смо се суочавали на глобалном нивоу , истрајали смо у идеји да овај Форум постане традиционалан. Резултат нашег вишемесечног труда јесте данашњи шести Пословни форум у Новом Саду, који је окупио преко 150 учесника из више од 20 земаља и регистрованих преко 100 Б2Б сусрета, уз учешће многобројних гостију, представника амбасада, Покрајинске владе и локалних самоуправа, затим региона широм Европе, као и многих других релевантних институција - истако је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.


Кључно регионално повезивање

Председник Скупштине европских регија Алберт Кателанос у видео обраћању захвалио се потпредседнику Скупштине европских регија Дамиру Зобеници на труду и истрајности у организовању Форума. 
Он је истакао велики значај регионалног повезивања за развој пшривреде.
 


Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић истакао је да је организација овог Форума потврда да све покрајинске институције јединствено раде на промоцији привреде АП Војводине и Републике Србије.

Догађају су присуствовали потпредседник Скупштине европских регија Дамир Зобеница, потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић, представници европских институција, покрајинске Владе, привредници који су после пленарног дела имали Б2Б састанке. 
На Форуму су се представили Региони – Провинција Шандонг (НР Кина), Регија Фрули-Венеција-Ђулија (Италија), Каталонија (Шпанија), Покрајина Хесен (Немачка), Регион Вал Доаз (Француска).  

Е. Д. Н.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести