ЈОШ ЈЕДНА ОЛАКШИЦА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ Додатни попуст на рачун за струју; Ево ко има право на умањење

Влада Србије одлучила је да коригује висину примања до које пензионери могу да остваре право на додатно умањење рачуна за струју за 1.000 динара.
struja elektrana, Dnevnik/F. Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

До сада су ово право имали пензионери са примањима до 21.766 динара.

- Изменом Уредбе о енергетски угроженом купцу, промењен је критеријум за стицање тог статуса тако да гласи да је предуслов за попуст "остварено право члана домаћинства на пензију у месечном износу до и у висини износа од 24.987,67 динара и закључен уговор о снабдевању електричном енергијом на име тог члана домаћинства, односно евидентираност тог члана домаћинства код снабдевача као крајњег купца електричне енергије - пише у Службеном гласнику.

То значи да ће пензионери који имају уговор о снабдевању електричном енергијом на своје име, а чија пензија не прелази 24.987,67 динара имати право на додатно умањење рачуна за струју у износу од 1.000 динара током грејне сезоне.

Могућност да они са ниским примањима добију статус угроженог купца и попуст уведена је октобарским изменама Уредбе, када је влада одлучила да ће право на умањење рачуна за електричну енергију, гас или грејање имати и домаћинства чији су чланови остварили право на увећану новчану помоћ.

К1

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести