РАДИВОЈЕ БУКВИЋ  У Константном смо искушењу

Познати глумац Радивоје Буквић главно је појачање у екипи серије „Азбука нашег живота” редитељке Јелене Бајић Јочић која ће се све до фебруара 2023. године снимати у Београду.
2
Фото: Дневник/ В. Фифа

У овој савременој драми која вишеслојно тумачи данашње друштво и његове изазове илуструјући нам распад једне модерне београдске породице и њених тајни, Буквић ће се наћи у улози Вељка, човека који неочекивано и сасвим спонтано улази у живот Весне Поповић, главне јунакиње ове серије, коју тумачи Александра Јанковић. У новим епизодама у животе главних ликова враћамо се скоро годину дана касније, када Весна, након разлаза са супругом Урошем наставља сама и доноси одлуку да се посвети себи и свом послу, проналазећи радост и своју сврху у томе.

– Весни се, у ствари, отвара једна нова животна шанса преко извесног Вељка, којег ја тумачим, а који је веома успешан архитекта, бизнисмен и има велика осећања према њој – открива за „Дневник” Радивоје Буквић и признаје да није очекивао позив за учешће у овој серији, посебно због тога што се у оваквим савременим драмама ретко када појављује. – За мене је изузетна част и задовољство да се и ја појавим у оваквом жанру и окушам срећу у серији која је првом сезоном заиста измамила пажњу великог броја гледалаца. Треба о оваквим темама говорити јер сви живимо неке животе у којима осим пословних имамо и тај породични аспекат и љубавни који је предуслов породичном.

Глумац додаје да ова серија има моћ да мења човека, па се тако, признаје, и сам преиспитује током њеног снимања.

– Свако од нас када дође у ситуацију да му се деси нека нова љубав верује да је то она коначна и она права. Ова серија не даје решење овој причи већ само поставља потпитања гледаоцима како да се поставе у ситуацијама као што је она у којој се нашла Весна – прича нам Буквић и додаје да „Азбука нашег живота” говори о веома актуелним кризама друштва и да је тешко данас сачувати брак и породицу услед брзине живота. – Време је пребрзо, информација имамо превише, чини ми се, и онда појединца континуирано бомбардују разне апликације, друштвене мреже, телевизије... Континуирано смо у контакту са екраном, па смо у константном искушењу, ако ћемо реално да причамо. Данас је појединачно тешко одржати договор за кафу, а замислите тек како је у браку. Није лако.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Први кадрови друге сезоне серије, која се рађа у заједничкој продукцији куће „Contrast Studios” и компаније „Телеком Србија”, настали су у Тивту, на обали Јадранског мора у једном од луксузних хотелских ланаца, где је Радивоје Буквић снимао са Александром Јанковић.

– Прелепо је било на снимању са Александром, она и ја се дуго знамо, али никада нисмо радили заједно. Уживали смо у последњим данима михољског лета на мору, а снимање је из мог угла прошло фантастично. Обично снимамо у неким јамама, рупама, у неким оделима који су масни, прљави, а овде сам био елегантан са часом вина у руци и погледом на море тако да сам ја уживао – каже кроз смех глумац и додаје да у овој серији неће бити неких изненађујућих физичких трансормација, јер је његов лик суштински њему близак.


„Беса” ме је променила

Глумац се у последњих неколико година посебно истакао улогом у серији „Беса”, чија се трећа сезона још увек пише, а, како и сам каже, нестрпљив је да сазна шта ће то његов лик доживети у наставку.

– Снимање „Бесе” тек треба да почне следеће године. Нисам изненађен успехом те серије јер се на њој педантно радило три, четири године, па се доста размишљало о сваком детаљу. Не знам у ком правцу аутори даље пишу серију, а волео бих да тај мој лик за почетак преживи, као и остатак његове породице – наглашава Радивоје Буквић и признаје да га је лик у тој серији можда и највише променио на личном нивоу. – Припадам оној групи глумаца која увек приступа тако да никада не заборавља на себе. Увек желим да се прилагодим лику који се налази у некој ситуацији, али увек знам да сам испод њега ја. У серији „Беса” имао сам можда и највеће пропитивање на личном нивоу које ме је променило, померило, преокренуло.


Буквића смо у последње време углавном гледали у трилерима, а како каже, драго му је што се враћа својим почецима, па ће заиграти у једној мелодрами, која је, осим што је емотивно срцепарајућа, како истиче, увек лакша за снимање. Будући да је један од ретких глумаца који се може похвалити и иностраном каријером, посебно у Француској, Буквић истиче да није прекинуо везу са том земљом и каријером у иностранству.

– Нисам прекинуо са Француском, већ сам овде од како је почела корона јер ми, током тих константних затварања није више пријао пут на релацији Београд - Париз и више сам се посветио животу овде – истиче глумац, који је недавно иначе завршио и снимање новог филма Драгана Бјелогрлића „Ланчана реакција”. – Драган је написао сценарио који нимало не личи на њега. Што се тиче лика којег ми је понудио, то је човек који је доживео једну велику трагедију јер се озрачио на нуклеарном институту „Винча”, а својом грешком је озрачио и друге. Они због тога завршавају у једној болници. Али, да вам не бих откривао сценарио, ми смо за те улоге сви морали озбиљно да се спремамо па смо сви изгубили по десетак килограма. Тако да сам ја сад у процесу враћања килаже. У једном моменту сам се вратио на гимназијску тежину, што је било потпуно немогуће (смех).

В. Б.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести