ХВАТАЊЕ МЕДУЗЕ Нађа Петровић у књижари „Булевар букс“

Аутентичан, врцав, храбар, млад глас у књижевности, представља Нађа Петровић и долази у Нови Сад. Овим речима Владислава Бајца најављено је гостовање ауторке романа „Медузе живе заувек док их не ухвате“ у књижари „Булевар букс“ вечерас у 19 сати.
а
Фото: Промо

Роман „Медузе живе заувек док их не ухвате“ (Геопоетика) већу пажњу јавности привукао је уласком у ужи избор за НИН-ову и награду „Београдски победник“. Говори о Сари, девојци коју хвата вртлог траума из прошлости. На промоцији у Новом Саду ће о томе говорити и сама ауторка, уз књижевну критичарку Жарку Свирчев.

У биографији Нађе Петровић (1997) се наводи да је завршила драматургију на ФДУ у Београду, као и мастер из филмске и ТВ режије. Са 16 година освојила је треће место на конкурсу Млади књижевни суперталенти кад јој је објављен роман „То је то“. Њене приче објављене су у збиркама  „Приче са градских ћошкова“, „Студентске приче“ и „Мокри(н) чвор“.  У свом суду, Бајац њен глас још назива „оригиналним, интимним, романтичним и суровим”: „То је глас који би да пригрли, и само њен. Солистички, са скривеним а гласним хором који је прати и подржава: то је врста младости коју књижевна сцена прижељкује”...

Иначе, по сценаријима Нађе Петровић снимљено је десетине кратких филмова који су приказани на преко 100 фестивала широм света и награђивани су на Сарајево филм фестивалу, Les Arcs фестивалу у Француској, Мартовском филм фестивалу, Белдоkс филм фестивалу. За филм “Све како треба” добила је награду за најбољи сценарио на фестивалу Башта фест. И сама је режирала кратке игране филмове и кратки документарац “Други август”.                   

И. Б.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести