КОЛЕКЦИЈА ВРЕДНИЈА ОД 6 МИЛИОНА ФУНТИ Предмети ФРЕДИЈА МЕРКЈУРИЈА на аукцијској продаји

ЛОНДОН: Више од 1.500 предмета и сувенира који су припадали фронтмену групе Квин Фредију Меркјурију, а који би требало да се нађу у аукцијској продаји од 6. до 8. септембра у Сотбију, сада су изложени јавности у Лондону од 6. до 8. септембра.
s
Фото: Youtube printscreen/ Queen Official

Продају тих предмета од априла најављује Меркјуријева добра пријатељица Мери Остин којој је он оставио половину свог богатства процењеног на 75 милиона долара, као и кућу са 28 соба у Лондону у којој она и данас живи.

Колекција, за коју се процењује да вреди више од шест милиона фунти, укључује сценске костиме, као што су комбинезони са шљокицама, светлуцаве ципеле, реплику круне Светог Едварда од вештачког крзна, црвеног сомота и каменчића који су носили током последње светске турнеје.

У колекцији су и руком писани стихови песме "We Are The Champions ", певача који је преминуо од сиде 1991. године, као и ноте са акордима песама, који се процењују на најмање 200.000 фунти, пише Анса. Црни лакирани клавир за бебе за којим је Фреддие Мерцури компоновао и развио неке од највећих Квин хитова, укључујући Bohemian Rhapsodi, средишњи је део продаје певачеве имовине следећег месеца. У продаји ће се наћи и дечји клавир Јамаха, уметничка дела, личне полароидне фотографије, Срабл табле које је носио на турнеје, преноси Гардијан.

Директор Сотбија Томас Вилијамс рекао је да је Меркјури био сакупљач који ништа није бацао као и да његова имовина пружа изванредан преглед певачевог живота од детињства до смрти. Меркјури је умро 1991. у 45. години, само 24 сата након што је потврдио да има сиду и апеловао на своје фанове да се придруже "борби против те страшне болести". Продајна изложба биће тематски распоређена у 15 Сотбијевих галерија, од којих је једна посвећена Меркуријевом интересовању и страсти за јапанску уметност и предмете, прикупљене током седам посета земљи.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести