Концерт поводом рођендана Владе Дивљана 9. маја у Синагоги

НОВИ САД: Поводом обележавања рођендана прерано преминулог Владе Дивљана, 9. маја у новосадској Синагоги ће од 20.30 часова бити одржан концерт „4 Маљчика“. 9. маја у Синагоги.
d
Фото: Youtube Printscreen

У називу концерта, крију се двојица угледних пијаниста – Александар Шандоров и његов ученик и колега Немања Николић који ће нам представити јединствени спој музике једног од најзначајнијих стваралаца на простору Југославије Владе Дивљана (1958-2015) и великог руског композитора Сергеја Прокофјева (1891-1953).

Улазнице за концерт, по цени од 1.200 и 1.500 динара, се продају у Гигстиксу (Краља Александра 12) или онлајн на: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/3522-4maljcika

Концерт организује промотерска кућа Лонг плеј у сарадњи с Музичком омладином Новог Сада.

Програм 4 Маљчика је премијерно изведен на два концерта исте вечери, 30. октобра 2020. на „Коларцу”, а презентован је и сингловима и спотовима „Ретко те виђам са девојкама”, „Док добује киша” и „Русија”.

О предстојећем наступу у Новом Саду, али дан касније и у Београду, Александар Шандоров, иначе дугогодишњи пријатељ и сарадник Владе Дивљана истиче: „Изузетно сам срећан што могу коначно да најавим концерте 4 Маљчика. Жеља да за рођендан Владе Дивљана славимо његову музику из године у годину све је више расла, јер имам утисак да нам јако треба лепота његових предивних мелодија, уз помоћ моћних партитура Сергеја Прокофјева.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести