Нишвил џез театарски фестивал почиње вечерас

Интернационални Нишвил џез театарски фестивал вечерас (20:30) ће отворити писац Драган Великић, а потом ће у Амфитеатру код Нишаве бити изведене представе "Одјеци" Мигро театра из Кракова и "Пиранделов циркус" (22:00) Позориште Антон Панов из Струмице.
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Програм "Мјузеум јут стејџа" (Museum - youth stage) код Стамбол капије вечерас (19:30) отварају наступи нишких Војс поп рок (Voice Pop Rock) хора (Ниш) и Хазела, саопштио је Фестивал Нишвил, чији је главни музички програм од 10. до 13. августа.

Како је најављено, у Главном такмичарском програму театарског фестивала до 7. августа биће изведене представе "Пастет" из Бугарске, "Антигонина душа" Плавог позоришта из Београда, "Електра" позоришта "Зоран Радмиловић", "Зодиак - Круг малих животиња" Циркораме из Загреба и друге.

"Нишвил театрски фестивал негује и афирмише све форме и изразе позоришне уметности чију снажну везу можете наћи са музиком. Идеја се родила и израсла у Нишу на џез фестивалу, као његов најприроднији след догађаја - Театар који џезира и увек допире до нас", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести