СТРИП У ЗРЕЊАНИНСКОМ МУЗЕЈУ Загонетач: Година прва

Народни музеј Зрењанин најављује за вечерас у 18 часова у својој сали зрењанинску премијеру стрипа „Загонетач : Година прваˮ, у издању „Чаробне књиге”, о којем ће говорити Стеван Субић, цртач и колориста овог стрипа, и уредници у „Чаробној књизи“ Никола Драгомировић и Борислав Пантић.
е
Фото: Промо

Публика ће моћи да чује занимљивости о настанку овог стрипа, да сазна по чему је ово издање „Чаробне књиге“ јединствено у свету, и због чега су га многи оценили као најбољи стрип објављен у претходној години.

- „Загонетач : Година прваˮ наративна је претходница биоскопском блокбастеру „Бетменˮ Мета Ривса из 2022. Глумац и сценариста Пол Дејно, који је у том филму играо улогу Загонетача, осмислио је причу којом ће продубити мотиве овог негативца, оголити његову људску страну и мапирати његово понирање у свет лудила и злочина.

Стеван Субић је Дејновом сценарију додао кошмарну димензију енергичним и иновативним цртежом какав се ретко виђа у суперхеројском стрипу, тако да и не чуди то што „Загонетач : Година прваˮ спада међу најимпресивније стрипове 2023, а фаворит је и публике и критичара –  подсећају у Народном музеју Зрењанин.

Подсетимо, у октобру 2022. је у зрењанинском Народном музеју била је реализована и изложба оригиналних стриптабли и илустрација из серијала „Загонетач : Година прва”. Тада су ексклузивно први пут биле јавно изложене оригиналне табле из прве епизоде стрипа Стевана Субића, свега један дан након премијере у САД, омогућавајући публици у Зрењанину и гостима изложбе да ову епизоду виде пре публике из других делова света.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести