Ђурић: Јанковићева изјава незапамћен скандал

БЕОГРАД: Потпредседник ГО СНС Марко Ђурић реаговао је вечерашње иступање лидера ПСГ Саше Јанковића, односно идеју да се Дечани и Грачаница препусте Приштини, а да Београд докаже "да су наши", рекавши да је то "незапамћен скандал незамисливих размера".
marko djuric FOTO TANJUG SAVA RADOVANOVIC.jpg
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Како се наводи у саопштењу, сада јасно зашто Јанковић, док је у два мандата био заштитник грађана, није написао ни једно слово о положају Срба на КиМ.
Како каже Ђурић, од данас Јанковић није више ни политикант у потрази за јефтиним поенима, већ бестидни великоалбански лобиста. 

"Нисам ни очекивао да ће Саша Јанковић поступити нормално и одговорно, и понудити неке идеје о томе како поправити положај Србије или нашег народа на Косову и Метохији, али сам, иако свестан згрченог стања његовог духа и тела, запањен да је тако јавно и отворено, без стида и трунке кајања, у дану када Срби на Косову и Метохији славе свој највећи и историјски успех, постати политички настављач и заговорник недела оних који су 17.03.2004. покушали да затру највеће српске светиње", рекао је Ђурић.

Он је додао и да називање самопроглашеног Косова државом, јесте "брутална увреда свих грађана Србије, а посебно оних који су у одбрани наше земље дали очеве, мајке, браћу, сестре".

Саша Јанковић је данас, гостујући на РТВ Војводине казао поводом навода да су Грачаница и Дечани косовска баштина, да је на Србији да докаже да није тако, и да се чланство Косова у међународним организацијама не може прихватити док се то не докаже.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести