Ђурић: Марини Абрамовић златна медаља за заслуге

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић најавио је да ће сутра на пријему у част концептуалне уметнице Марине Абрамовић и обележавања 140. годишњице дипломатских односа Србије и САД, уручити признатој српској уметници златну медаљу за заслуге.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Великој Марини Абрамовић свечано ћу, као изасланик председника Републике, уручити златну медаљу за заслуге. Ово одликовање јесте захвалност Србије нашој светски познатој уметници за представљање наше земље, као и за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области културе, а посебно у уметности перформанса", нагласио је Ђурић.

Поред присуства високих званица из америчке администрације, посебну част за Србију представљаће и приказивање промотивног видео спота поводом дипломатског јубилеја две земље, који ће током целог дана бити емитован у срцу Менхетна, на чувеним великим видео екранима на Тајмс скверу, додао је он.

То ће бити најзначајнији догађај за Србију ове недеље, коју је Ђурић започео низом састанака са члановима Представничког дома у Конгресу САД, наводи се у саопштењу Амбасаде.

"Пред нама је изузетно важна радна недеља, како у Вашингтону, тако и у Њујорку. Само током јучерашњег и данашњег дана разговарао сам са чак четири конгресмена који су задужени за наш регион у Спољнополитичком одбору, а до краја седмице ме очекује још оваквих састанака на Капитолу. Када желите да на ваљан начин представите ставове своје земље, неопходно је да одржавате интензиван и редован дијалог са свим представницима Конгреса, те зато моји саговорници једнако долазе и из редова Демократске и из Републиканске странке“, рекао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести