Лутовац: МУП да хапси организаторе, а не појединце

БЕОГРАД: Један од лидера СзС и председник ДС Зоран Лутовац позвао је полицију да хапси организаторе протеста, а не појединце.
zoran lutovac
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Он је окупљенима испред Председништав да је један од  ухапшених младић по имену Павле Цвејић, дечко, који, каже Лутовац, ни мрава не би згазио.

Не може на закон да позива министар, каже Лутовац, који тај закон крши.

Додао је да слово о закону држи министар чији је отац у сред афере.

Према његовим речима, актуелна власт почива на лажном патриотизму, лажним привредним успесима и покушају да се опозиција представи у најгорем светлу. 

Како је рекао Србију данас не напуштају само незапослени, већ и они који раде али не могу да преживе од својих плата, те да не одлазе више само у најразвијеније земље као што су Немачка и Француска, већ иду и Пољску, Словачку, Мађарску.

Додао је да се градови и села у Србији празне и да људи беже, “од Вучићевог бољег живота”.

Лутовац је приметио да се директор РТС Драган Бујошевић поводом синоћњег упада демонстраната у зграду Јавног сервиса позива на закон док истовремено крши Устав и не дозвољава да сви грађани буду заступљени на Јавном сервису иако имају право на то.

Он је казао да актуелна власт покушава да опозицију представи у најгорем светлу и да није могуће да сви лидери СзС стоје једни поред других.

Они су се скупили с коца и конопца, а ми смо се окупили око јавног интереса. Не треба да будемо подељени и да падамо на њихове коске, како није нормално да ми стојимо једни поред дугих, рекао је он.

Лутовац је рекао да се не сме одустати од протеста и да је право демонстраната да ослободе “заробљену државу”.

Хтели смо да слушамо конференцију, није дозвољено

раније данас, председник ДС и председавајући СзС је , у обраћању окупљенима испред Председнишства Србије и новинарима, рекао да су грађани желели да заједно слушају прес конференцију председника, али да то није било дозвољено, јер је био блокиран камион са којег је требало да се преноси конференција.

Хтели смо да одговоримо на оно што је рекао, али је одлучио да се искључиво обраћа својим новинарима, својим људима, а не свим грађанима. Човек који дели Србију и данас то чини и уместо да дође овде да вам се обрати, обраћа се само онима који треба да шире његове лажи, рекао је он.

Казао је да су се грађани окупили да укину “фабрику лажи” коју су јуче обишли.

Срамно да се неко позива на закон, а не поштује Устав. Нећемо више дозволити да неко пушта само једног грађанина у јавном сервису. Срамотно да РТС као јавни сервис преноси шта се дешава у њиховој кући преко приватне телевизије. То није забележено, додао је он.

Лутовац је рекао да Вучић каже да жели да разговара с грађанима, али га сада нема пред њима, већ бира с ким ће да разговара, бира новианре и грађане.

Прави председник мора да чује све нас. Докле мисли овако да ради, докле ће сервис РТС бити какав јесте. Биће док ми то дозволимо. Не смемо то више дозволити, поручио је он.

Лутовац је рекао да је неопходно грађани да се изборе за нормалну Србију, а то је могуће само ако буду јединствени.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести