Настављена седница Скупшине, Вулин образлаже законе

БЕОГРАД: Скупштина Србије наставила је данас редовно заседање на коме је 14 тачака дневног реда, а већина законских предлога односи се на област одбране, па ће их образлагати ресорни министар Александар Вулин.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Дневни ред је усвојен јуче после вишечасовне расправе о предлозима народних посланика за допуне дневног реда, којих је било 181, а од којих је прихваћен само један.

На дневном реду седнице су Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години, затим Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години.

Такође, посланици ће расправљати и о Предлогу закона о војном образовању, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о одбрани, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, те Предлогу закона о производњи и промету наоружања и војне опреме.

Као седма тачка дневног реда усвојен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Србије, као осма Предлог закона о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези, а као девета Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији.

На дневном реду је и Предлог закона о потврђвању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра.

Последње две тачке дневног реда су Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства, те Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране.

Поред 13 тачака дневног реда које је предложила председница Народне скупштине Маја Гојковић, посланици су усвојили да се на дневном реду четврте седнице нађе и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине, који је предложила Српска радикална странка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести