Обрадовић: Спремам изненађење за седницу парламента

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да су избори у Србији без поштених и фер услова бесмислени, а, поводом предлога Вука Јеремића о бојкоту парламента, поручио да неће одустати без претходне борбе, те да већ за наредну седницу републичког парламента "спрема изненађење".
obradovic, tanjug dgooll
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"Не желимо нигде да се повучемо без борбе. Ако будемо напуштали било који од парламената у Србији, напуштаћемо их само уз борбу, и само уз доказе да је ова власт ушла у финалну фазу насиља већине над мањином", рекао је Обрадовић новинарима у седишту странке.

Обрадовић је подсетио да је опозиција недавно напустила заседање скупштине када се расправљало о буџету и да је наставила паралелно заседање у холу, јер у сали нису могли да говоре о амандманима.

"Више одборника опозиције је напустило скупштинска заседања у више градова што говори да ми више нећемо трпети ту врсту парламентарног насиља и да ћемо сигурно наставити да се супротстављамо и у парламенту, и ван парламента, и на улици", рекао је Обрадовић.На који начин ћемо се супроставити видећете у наредном периоду, рекао је Обрадовић и поручио да за наредну седницу републичког парламента "спрема посебна изненађења".

Када је реч о евентуалном бојкоту избора, Обрадовић каже да је Савез за Србију био прецизан - док се не испуне комплетни захтеви уједињене опозиције за фер и поштене изборне услове, "у Србији неће бити избора".Он је додао да "председник може да организује још једне незаконите и покрадене изборе, али да они на таквим изборима неће учествовати". 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести