АНА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Данас расписујем београдске изборе за 2. јун, жао ми је што није постигнут договор с опозицијом

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да ће данас расписати београдске изборе за 2. јун.
1
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Брнабић на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије истакла да нема никаквих могућност да се тај датум помери.

“То је моја законска и уставна обавеза, да их распишем до поноћи. Могло је и раније, али на захтеве опозиције и председника Србије Александра Вучић београдски избори померени су за 2.јуни”, рекла је Брнабић.

Председница Скупштине Србије казала је да јој је изузетно жао што нису постигли договор са опозицијом на Колегијуму о коме се расправљало о примени препорука ОДИХР и изборним условима за предстојеће београдске и локалне изборе, али да опозиција није желела ни да размотри алтернативне предлоге које је изнела.

"Представници опозиције окупљени око коалиције 'Србија против насиља' нису желели да размотре алтернативни предлог. Нисам дошла да кажем 'не' већ сам од понедељка размишљала шта сам могла да им понудим да им изађемо у сусрет да се дође до компромиса. Компромис је кључна реч", поручила је Брнабић на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије.

Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Она је додала да је опозиција, нажалост, поновила свој ултиматум.

"Не мислим да је добро, посебно у политици, разговарати језиком ултиматума и надам се да ће поново размотрити оно што смо им понудили", додала је Брнабић.

Она је рекла да јој је посебно забрињавајуће што су представници СПН одбили експлицитно да раде заједно на даљој имплементацији препорука ОДИХР.

"Моја врата остају отворена и тиме сам закључила данашњи састанак", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести