Триван: За екологију 16 одсто више новца у буџету

БЕОГРАД: Министар за заштиту животне средине Горан Триван каже да ће буџет за екологију у 2018. бити већи за 16 одсто и да ће се радити на бројним пројектима, међу којима је значајно решавање око 3.500 дивљих депонија у Србији.
Goran Trivan,ministar zaštite životne sredine foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Посланица Нада Лазић ЛДП - ЛСВ - СДА Санџака је рекла да је позиција екологије у буџету катастрофална и да "смо џаба кречили тиме што је формирано посебно министарство за екологију", на шта је Триван поручио да "ко разуме - разуме" и да то министарство има много амбициозније планове.

"Имамо много разлога да се позабавимо проблемима у Војводини, од поменутих депонија до других", навео је Триван и истакао да то није питање власти и политике и да ће се заједнички радити на питању екологије.

Он је нагласио да су за решавање многих еколошких проблема потребни пројекти без којих не може ништа да се уради.

Триван је рекао да ће министарство зато добити два нова сектора - за управљање отпадним водама и комуналним отпадом и сектор за стратешко планирање.

Он је рекао и да Србија, на пример, треба да уложи пет милијарди евра у третман отпадним водама.

Лазић је приметила да су чак три велике депоније поред аутопута од Београда до Новог Сада, од којих је највећа баш код Новог Сада, а он ће, подсетила је, 2021. бити европска престоница културе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести