ВУЧЕВИЋ С ПИСТОРИЈУСОМ: Настојаћемо да УНАПРЕДИМО билатералне односе две земље

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао оценио је у разговору са немачким колегом Борисом Писторијусом у Београду да су билатерални односи две земље развијени на свим пољима и да постоји обострано настојање за њихово даље унапређење.
v
Фото: Printscreen/Instagram@milosvucevic

Вучевић је нагласио да је стратешко дугорочно опредељење Србије да задржи статус војно неутралне државе, као и да настави да ради на унапређењу односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са националним интересима и спољнополитичким приоритетима, саопштило је ресорно министарство.

Он је указао на то да ситуација на Косову и Метохији изазива дубоку забринутост Србије, пре свега када је реч о безбедности српског становништва на северу Покрајине, "услед низа крајње неодговорних потеза привремених приштинских институција".

Додао је да српска страна остаје посвећена процесу дијалога као једином начину решавања свих питања у циљу бољег живота свих грађана на Косову и Метохији.

Говорећи о сарадњи у области одбране са Немачком, Вучевић је констатовао да постоји простор за њено квантитативно и квалитативно унапређење у обостраном интересу.

 

Вучевић je рекао да су стабилност и просперитет од изузетног значаја за две две земље и да постоји редован и интензиван политички дијалог на највишем нивоу.

Истакао је значај сарадње у области школовања и усавршавања, док у области  војно-економске сарадње најзначајнији аспект представља сарадња са компанијом Ербас, која се односи на набавку хеликоптера "Х-145М".

Писторијус је захвалио Вучевићу на прилици да данас разговарају о различитим темама и посебно нагласио значај стабилности у региону и истакао унапређење сарадње у областима од заједничког интереса.

Он је истакао да је у приближавању Западног Балкана Европској унији неопходно одржавање мира и одсуство криза.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести