Вучић: Уговор са "Леониjем" велики дан за Ниш

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас у Нишу после потписивања уговора о градњи погона комапниjе "Леони" у Нишу да jе ово велики дан за таj град,

jер ће посао  у наредном периоду добити 2 500 људи.Вучић jе захвалио немачкоj влади, као и компаниjи "Леони", позиваjући их да отворе jос фабрика у Србиjи.Вучић jе рекао д аjе влада до сада издвоjила 31 милион евра за субвенциjе "Леониjу", али jе истакао да ће осим нових радних места рад фабрике допринети и повећању нишког буџета кроз порезе и доприносе.

Премиjер jе рекао да у Нишу има око 29 000 незапослних и да ће отварањем нове фабрике бити запослено 10 одсто људи коjи су без посла, сто jе веома значаjно.Вучић jе наjавио да ће камен темељац бити постављен у децембру, а да би у августу идуће године фабрика требало да почне да ради. Према његовим речима, са Леониjем jе договорено да буде запослено наjмање 2 200, изразио уверење да ће посао добити 2 500 људи до краjа 2018. године.

У Нишу jе данас потписан уговор за изградњу новог погона компаниjе "Леони", а потписивању уговора коjи ће омогућити отварање 2 200 нових радних места присуствовао jе премиjер Aлександар Вучић.Уговор о подстицаjима су потписали министар привреде Горан Kнежевић и директор компаниjе "Леони" Kлеменс Саксом.

Потписивању су присуствовали и немачки амбасадор Aксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.Уговор jе потписан за улагање компаниjе „Леони AГ" у изградњу новог погона у Нишу вредности 22 милиона евра.За погон у Нишу предвиђено jе полагање камена темељца у децембу ове године, а прва фаза производње треба да поцне у августу идуће године.

Производиће кабловске системе за БMW, а броj зпослених више од 2000 у 2019. години.Kомпаниjа Леони AГ jе jедан од глобалних лидера у производњи кабловских инсталациjа за аутомобилску индустриjу, и у 2015. години запошљавала jе око 75.000 радника у 92 производна погона.

Седиште компаниjе Леони jе у Нирнбергу у Немачкоj, а послуjе у више од 32 земље широм света. Имала jе промет од 4,5 милиjарде евра, са профитом од 77,3 милиона евра.У Србиjи послуjе од 2009. године а имаjу погоне у Прокупљу и Дољевцу.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести