ЦРВЕНА ЗВЕЗДА САВЛАДАЛА ПАРТИЗАН У УЗБУДЉИВОМ ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: Касни финиш за нову титулу (ФОТО и ВИДЕО)

Било је свега у 173. вечитом дербију...
1
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Два пута је водио Партизан, а онда је Звезда, у дебелој надокнади, успела да потпуно преокрене резултат и, чини се, дефинитивно потврди нову титулу. Остали су, сасвим је сигурно, „репови“ узроковани појединим одлукама судије Павла Илића из Крагујевца, о којима ће се још дискутовати, али је сада неспорна једино чињеница да црвено-бели имају чак 10 бодова вишка пред јединим пратиоцем и да су пред новом промоцијом.

Партизан је ушао у дерби неочекивано добро. Већ у првом минуту сјајну прилику имао је Самед Баждар, али је Глазер одлично интервенисао и избио лопту у корнер. Звезда је имала колосалну прилику у 9. минуту, када тројица играча Партизана нису успела да зауставе Османа Букарија, али је уследио ударац тик поред стативе.

Само стотинак секунди након тога, тим тренера Владана Милојевића био је кажњен за тај промашај. На десној страни примио је лопту Стојковић, видео  Баждара који се позиционирао пред голом црвено-белих и сјајно га упослио, па је млади нападач, ударцем главом, савладао Глазера, за 0:1.

Није дуго потрајала радост присталица гостујуће екипе, јер је у 14. минуту голман Крунић, после грешке Ковачевића, у свом казненом простору оборио Иванића, а судија Илић није имао дилему и показао је на белу тачку. Гелор Канга је, иако га је Партизанов голман „прочитао“, изједначио резултат на 1:1.

На истеку 28. минута могао је црно-бели тим поново да стекне предност, али је, посла ударца Гоха, статива била савезник израелског голмана. После дуже акције у 37. минуту, Букари је изградио себи фину позицију за шут са 16 метара, али је поново био непрецизан. У надокнади времена поново је фудбалер из Гане био у великој прилици, али је Крунић скратио угао и зауставио његов ударац.

Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr


Надокнада – 15 минута!?

Павле Илић је одредио да се у надоканди времена у другом полувремену одигра чак 15 минута. Прекида у других 45 минута јесте било, што због прекршаја, што због бакљаде навијача, али је помало нејасно шта је арбитра из крагујевца определило да сусрет продужи за читаву једну трећину. И не само то: надокнада је трајала још дуже – 20 минута и 45 секунди. Невероватно!


Поново је Партизан дошао у вођство у 56. минуту, када је Северина изузетно нанишанио супротни горњи десни угао и постигао атрактиван гол. Покушао је домаћин поново брзо да се врати у егал, могао је то да учини у 60. минуту, али је Милош Крунић поново одлично интервенисао после ударца Ендиаја.

Играо се 69. минут када је Крунић чудесно одбранио ударац најпре Катаија, потом и Ендиаја с пет метара, али је Букари вратио лопту главом у петерац, где је Александар Катаи био највиши у скоку и затресао мрежу. Нажалост навијача Црвене звезде и несуђеног стрелца из Србобрана, тај гол је, на интервенцију из ВАР собе, поништен због офсајда Ендиаја. У 85. минуту поново је голман Партизана био сјајан и зауставио, уз помоћ стативе, ударац Хванга.

Ипак, нису издржали гости велики притисак ривала, који је у 89. минуту преко Ендиаја, уз велике протесте играча „парног ваљка“ који су рекламирали прекршај стрелца над Марковићем, поравнали на 2:2. И не само то, у 96. минуту арбитар је по други пут показао на белу тачку у корист Звезде, након контакта између Антића и Букарија у самом углу казненог простора. Уследили су нови протести из црно-белог табора, али је судија остао доследан својој пресуди. Прецизан са 11 метара био је Катаи, доносећи свом тиму предност и победу у вечитом дербију.

Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Црвена звезда – Партизан 3:2 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 26.000. Судија: Павле Илић (Крагујевац). Стрелци: Канга у 16. (из пенала), Ендиај у 89. и Катаи у 90+9 (из пенала) за Црвену звезду, а Баждар у 11. и Северина у 56. минуту за Партизан. Жути картони: Красо, Глазер (Црвена звезда), Овусу, Ковачевић, Калулу, Марковић (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7 – Мијаиловић 6,5, Спајић 6, Драговић 6,5, Родић 6,5 (од 46. Ђига 6,5) – Стаменић 6 – Букари 7,5 (од 90+10 Милуновић -), Канга 6,5 (од 59. Катаи 7), Хванг 6,5, Иванић 7,5 ( од 78. Олајинка 6,5)– Ендиај 7 (од 90+10 Красо -).

ПАРТИЗАН: Крунић 7,5 – Стојковић 7 (од 78. Филиповић 6), Марковић 6,5, Ковачевић 6, Антић 6,5 – Овусу 6, Кастиљо 6 (од 67. Стјепановић 6) – Северина 7 (од 88. Натхо -), Гох 6,5 (од 78. Калулу 6), Захид 6 – Баждар 6,5 (од 67. Салдања 6).

А. Предојевић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1199
Најновије вести