ГРАНТ: Натхо је велики играч, његов менталитет је ненадмашив

БЕОГРАД: Некадашњи тренер Партизана Аврам Грант изјавио је да је Бибарс Натхо велики играч и додао да је менталитет фудбалера "црно-белих" ненадмашив.
natho, fk partizan
Фото: Бибрас Натхо, фото: ФК Партизан

Грант (68) је од јануара од маја 2012. године био тренер Партизана. Он је истакао да увек воли да се врати у Београд и да посети Партизан.

"Често сам у Београду, сјајан град и дивни људи. Био сам и на шампионској утакмици 2017. када је цео стадион био у бакљама. Ставио сам капуљачу и наочаре да бих се камуфлирао и уживао у атмосфери. Било је јако лепо", рекао је Грант за подкаст Партизана.

Он се подсетио да је "црно-белима" у традицији да играју леп фудбал кроз пас игру.

"Сећам се да је сваки гол који смо постигли био прелеп, али није лако тако играти јер су сви тимови, па чак и Црвена звезда играли веома затворено против нас. Желео сам да играмо пас игру као Барселона, међутим већ на првој утакмици у Новом Пазару терен је био такав да је то било просто немогуће. Рекао сам играчима, заборавите све што смо вежбали и играјте на дуге лопте", навео је израелски стручњак.

Грант је истакао да је његов сународник Бибарс Натхо право благо "црно-белих".

"Натхо је сјајан играч и одлична особа, јако је паметан, посвећен, диван момак, играч каквог волим. Открићу вам тајну, 2006. године имао је 16 година и био је на мом списку за прекоманду у први тим од тада се невероватно развио, један од мојих омиљених играча, невероватан је. Остарио је, али и даље ради све што треба, дели пасове, такође један је од најбољих играча за свлачионицу. Никада га нисам тренирао али знам то", истакао је Грант.

Он се на крају осврнуо на шансе репрезентације Србије на предстојећем Европском првенству у Немачкој.

"Србија увек има квалитетне играче, зашто би Хрватска могла да оствари успех, а Србија не? Србија чак има више талента. Понављам, Србија има велики потенцијал и нема шансе да Хрватска може да уради нешто што Србија не може, треба да виде где су грешили и у чему могу да буду бољи, да се држе заједно и тако могу не само да прођу групу већ и више од тога, имају одличне играче, одличног нападача, само треба да се држе као тим и да играју као тим", закључио је Грант, који је у каријери тренирао Челси, Портсмут, Вест Хем, Хапоел Петах Тикву, Макаби Тел Авив, Хапоел Хаифу, Макаби Хаифу, као и репрезентације Израела и Гане.

Он је од 2022. селектор Замбије, а тренутно са овом репрезентацијом наступа на Купу афричких нација.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести