Јединство из Старе Пазове на челу војвођанског Југа

После неколико неуспешних сезона, члан Војвођанске фудбалске лиге - Југ, екипа Јединства из Старе Пазове, дочекала је завршетак јесење полусезоне на првом месту.
Trener Dragan Perisic
Фото: Драган Перишић, фото: Приватна архива

Забележили су 10 победа, пет пута су ремизирали, а горчину пораза нису осетили. Крај успешне прве етапе првенства, Јединство је дочекало с променама у стручном штабу.

„Иако смо остварили успех с досадашњим шефом струке Миланом Вујасином и његовим асистентом Владимиром Ливајом, морали смо да се споразумно, на обострно коректан начин, растанемо. Потребна нам је била нова енергија, која ће још више мотивисати и покренути играче, како би остварили циљ који пред собом имамо“, открио је спортски директор Јединства Милан Латас.

Решење је брзо пронађено, а после добрих препорука ангажован је Драган Перишић из Београда, који је некада играо за Раднички, клуб у којем је касније био и тренер. еришић је био је у стручном штабу ИМТ-а, Бродарца и Земуна, а радио је и на Малти, у Бангладешу, Украјини, Румунији, Чешкој и Француској.

„Упознали смо играче с новим учитељем на заједничкој вечери“, наставио је Латас.

„Стекли смо утисак да се ради о озбиљом стручњаку, чији је главни мото ред, рад и дисциплина, што ће, надамо се, први тренинзи заказани за другу половину јануара и потврдити. Одлуку о његовом помоћнику донећемо у наредних десетак дана.“

Председник клуба Милић Стојаковић је одмах по завршетку јесењег дела сезоне измирио све обавезе према запосленима у клубу и играчима. У ФК Јединство од формирања новог, иако крњег руководства, није било кашњења с исплатама и зато је овај клуб магнет за многе фудбалере. Председник Стојаковић имао је веома мало сарадника, а многе одлуке морао је сам да доноси. Зашто влада својеврсна отуђеност бивших играча и функционера од клуба богате традиције, тешко је објаснити.        

М.  Бзовски

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести