Квалификације за ЛЕ: Партизан нападом жели да чува предност

Фудбалери Партизана вечерас  Виљнусу (18 часова) траже пролаз у треће коло квалификација за Лигу Европе.
Ozegovic
Фото: Огњен Ожеговић, фото: ФК Партизан

Црно-бели гостују екипи Тракаија, коју су у првом мечу савладали са 1:0. Предност која не гарантује ништа, стога ће изабраници Мирослава Ђукића морати добро да запну уколико желе да остваре циљ. Свесни су и они сами тога, а обећавају да се неће бранити.

„Наша намера је да нападнемо противника, јер то је стил који Партизан гаји. Никада, ни против кога, нисмо играли дефанзивно па нећемо ни сада. Желимо да победимо, па иако знамо да неће бити лако уверени смо да смо способни за тако нешто. Промена у односу на меч са Динамом ће бити, јер  имамо згуснут распоред и  неки играчи морају да се одморе“, рекао је тренер црно-белих Мирослав Ђукић.

Стратег Београђана планира и да кроз посед лопте сломи противника.

„Морамо ми бити ти који ће контролисати утакмицу, лопта мора више бити у нашим ногама и из тога ће доћи и прилике. Само мало да побољшамо реализацију и верујем да неће бити проблема.“

Осврнуо се Ђукић и на здравствени билтен.

„Тошић и Николић су од раније повређени и на њих не рачунамо, а недавно им се придружио и Златан Шеховић који има  некакву микроруптуру од десетак милиметара и десетак дана ће бити ван строја“, нагласио је Ђукић.

У Партизану се доста очекује од Огњена Ожеговића, који је у првенству донео победу против Динама.

„Нисамо спокојни, али имамо предност која нам много значи. Остварили смо је без примљеног гола што је много важно. Намера нам је да постигнемо гол што пре и растеретимо се за остатак утакмице. Напашћемо их. Тракаи није много показао у Београду, али није ни отписан, али оно што мени улива оптимизам је да европске утакмице играмо боље од домаћих. Даћемо све од себе, па ако заслужимо, проћи ћемо даље“, рекао је Ожеговић.

Снажни центарфор не брине што Партизан неће имати велику подршку навијача.

„Мени је свеједно где играмо, увек сам исти. Не верујем да ће ни момцима правити проблем гостујући терен; све су то прекаљени професионалци и искусни у оваквим мечевима.“

Колико од нападача толико се и од дефанзиваца црно-белих очекује да вечерас буду на нивоу.

„Генерално, мислим да смо бољи од Тракаија и очекујем да прођемо даље. Они ће морати да се отворе што ће нама отворити простора за контре. Атмосфера у екипи је одлична, а циљеви се нису променили“, истакао је штопер Партизана Немања Р. Милетић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести