Млади фудбалери Србије нерешено против Аустрије

Србија - Аустрија 0:0
mlada reprezentacija fss
Фото: ФСС

Истина је да су млади фудбалски  репрезентативци Србије прекинули беспрекорни низ победа у квалификацијама за Европско првенство, али су циљ испунили. Освојили су бод против солидне селекције Аустрије, што им је било довољно да заоукрже лепу причу и нађу се међу најбољим селекцијама Старог континента. Европско првенство одржаће се наредне године у Италији и Сан Марину. Навијачи су изабранике селектора Горана Ђоровића испратили синоћ са “Карађорђа” аплаузима, јер је ова генерација показала да има и те како шта да понуди у европским оквирима.

У првих петнаестак минута видели смо испитивање снага са обе стране. Ни једна од одбрана није се нашла у незгодној ситуацији, док Пантић није прелепо послао дубински пас ка Луки Јовићу, а овај пружио себи нешто дужи фор, што је голман Шлагер искористио и зауставио лопту. У 23. минуту видели смо праву малу мајсторију расположеног Данила Пантића, уследио је солидан ударац преко гола, само довољан за аплаузе са трибина.

У 27. минуту српска селекција постигла је гол, али је он оправдано био поништен због прекршаја Машовића над чуваром мреже Аустријанаца. У 30. минуту видели смо сјајно проигравање бека Гајића према Јовићу, овај је упутио ударац, а голман Шлагер феноменално заштитио своју мрежу. Лопта се одбила поново до Гајића, али је уследио непрецизан ударац преко пречке. Стицао се утисак да наши момци све више стежу обруч, када су уследиле две-три озбиљне акције гостију, додуше без прилика, али довољне за озбиљну опомену нашој одбрани. У 38. минуту сјајан слободан ударац из самог угла казненог простора извео је Пантић, лопта је фијукнула ка голу Аустрије, али је уместо у мрежи завршила на левој стативи и одбила се у поље.   У наставку игра је за нијансу изгубила на ритму, ваљда због тога што је резултат одговорао и једнима и другима. Истина је да су гости деловали нешто агилније, па је у 62. минуту одлично, са 18 метара, слободњак извео Адријан Грбић, али је наш голман Радуновић отклонио опасност. После корнера главом је покушао и Дансо али са истим исходом.

У 68. минуту видели смо праву малу бравуру Данила Пантића, после које је капитен Аустрије Линхарт зарадио жути картон. У 72. минуту српски тим је извео контру, Рачић је одлично пронашао Ранђеловића, чији је ударац голман Шлагер избио у корнер.

Како се утакмица ближила крају екипе су све видљивије показивале да су задовољне постојећим стањем и тек у 90. минуту уследила је, испоставиће се, последња опасност пред голом гостију, када је сјајно шутирао Пантић, а Шлагер поново отклонио опасност по свој гол.


ГРУПА 7

Русија – Македонија 5:1

Србија – Аустрија 0:0

1. Србија   9      8      1      0      23:5  25

2. Русија   9      6      1      2      23:10        19

3. Аустрија        9      6      1      2      22:5  19

4. Јерменија      9      2      2      5      9:16  8

5. Македонија    9      1      1      7      11:23        4

6. Гибралтар      9      1      0      8      1:30  3

У уторак у последњем колу састају се: Србија – Јерменија, Аустрија – Русија, Македонија – Гибралтар


НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 1.500, судија: Стјуарт Етвел (Енглеска). Жути картони: Јовановић и Денић (Србија), Хорват, Ловрић и Линхарт (Аустрија).

СРБИЈА: Радуновић 7, Гајић 7, Марковић 7, Јовановић 7, Богосавац 7, Рачић 6,5, Машовић 6,5, Пантић 7,5, Лутовац 6,5 (Денић 6,5), Јовић 6,5 (Шапоњић), Ранђеловић 6,5.

АУСТРИЈА: Шлагер 7, Инголич 6,5, Линхарт 6,5, Марешић 6,5, Улман 6,5, Дансо 7, Љубић 6,5, Волф 7 (Баумгартнер), Ловрић 6,5 (Љубичић), Хорват 6,5 (Прокоп 6,5), Грбић 7.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести