ОСТАЛА ЈЕДИНИ КАНДИДАТ Саудијска Арабија домаћин СП 2034. године (ФОТО)

Причало се о томе ко ће бити домаћин Светског првенства у фудбалу 2034. године, а сада је чини се све завршено.
lopta
Фото: pixabay.com

То ће бити Саудијска Арабија, која је остала једини кандидат. Тачније, Саудијци су једини у временском року доставили писмо о намерама за организацију Мундијала 2034. године.

Процедура је иначе таква да се прво достављају писма о намери за организацију, потом се достављају и званичне кандидатуре, а онда следи гласање. Ипак, чини се да овог пута процедура није толико важна, с обзиром на то да је вест о домаћинству Саудијске Арабије потврдио и председник ФИФА, Ђани Инфантино.

- Највећу представу на земљи организоваćе Канада, Мексико и САД 2026. године - у Северној Америци. Наредна два издања ФИФА Светског првенства биће одржана у Африци (Мароко) и Европи (Португалија и Шпанија) - са три слављеничке утакмице одигране у Јужној Америци (Аргентина,  Парагвај и  Уругвај) - 2030. и у Азији ( Саудијска Арабија) 2034. Три издања, пет континената и десет земаља укључених у организовање утакмица на турниру - то чини фудбал заиста глобалним!

 

Процеси надметања су одобрени консензусом преко ФИФА Савета – где је заступљено свих шест конфедерација – након конструктивног дијалога и опсежних консултација. Хвала свима који су учествовали у овој позитивној размени. Фудбал уједињује свет као ниједан други спорт, а Светско првенство у фудбалу је савршен излог за поруку јединства и инклузије, као и да пружа важну илустрацију како различите културе могу да буду заједно и могу да уче и боље разумеју једна другу. Како живимо у све подељенијем и агресивнијем свету, још једном показујемо да фудбал, водећи светски спорт, уједињује као ништа друго. Свима су нам потребне ове прилике јединства, а предстојећа ФИФА светска првенства пружају јединствену снагу за добро у овом погледу, написао је Инфантино на свом Инстаграм налогу.

Телеграф

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести