ТСЦ ИЗГУБИО У ДЕРБИЈУ: Звезда пеналима до победе у Бачкој Тополи (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезда су били бољи од ТСЦ-а у дербију кола, али су до победе дошли  захваљјући пеналима. Наиме, судија Илић је чак два пута показао на белу тачку за шампиона, први пут после ВАР провере, а потом чини се олако.
fudbal
Фото: ФК Црвена звезда

Од првог минута фудбалери Црвене звезде имали су инцијативу  и после само седам минута игре Канга је са двадесетак метара снажним ударцем погодио пречку.

Од средине првог дела Бачкотополчани су успели да успоставе равнотежу, али и даље су гости били предузимљивији и Ендиаје је имао нову прилику, али се истакао млади голман Вељко Илић, који је успео да одбије ударац главом нападача црвено–белих.

Звезда је повела с пенала. Вулић је с леђа уклизао и чини се без фаула стигао до лопте, али је онда имао још један контакт са Кангом. После ВАР провере судија Илић је одлучио да покаже на белу тачку, објашњавајући да је лопта после старта ударила Вулића у руку. Имао је право, али Вулић то није свесно урадио. А с линије пенала Канга је био сигуран.

И у наставку меча Звезда је била боља, играло се претежно на половини Бачкотоплочана. Али ипак су домаћи успели да изједначе резултат. С десне стране  Илић је извео корнер, а у петерцу Највишљи је пио Пантовић и главом закуцао лопту у мрежу. Само два минута касније Звезда је поново повела. Канга је центрирао лопта је прошла кроз петерац и дошла је до Букарија, који је лако погодио први угао.

После примљеног гола домаћи су кренули у напад, Јовановићев полуволеј Глазер је успео да одбрани, а у финишу нови пенал за Звезду. Антонић је са леђа гурнуо Олајинку, а Илић је без размишљања показао на белу тачку.  Овог пута Хванг је био прецизан. 


ТСЦ – Црвена звезда 1:3 (0:1)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, гледалаца 4.500, судија: Илић (Ћуприја), стрелци: Пантовић у 61. за ТСЦ, а Канга (из пенала) у 36. и Букари у 63. и Хванг (из пенала) минуту за Црвену звезду, жути картони: Петровић, Вулић, Антонић, Ђаковац, тренер Лазетић (ТСЦ).

ТСЦ: Илић 6,5, Крстић 6, Антонић 6,5, Пејић 6, Петровић 6,5 (Влалукин), Милосављевић 6, Вулић 7 (Радин), Ђаковац 7, Пантовић 7 (Станић), Јовановић 6,5 (Ракоњац), Ћирковић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 6,5,  Мијаиловић 6,5, Спајић 6, Драговић (Џига 6), Родић 6, Хванг 6,5, Канга 7,5, Иванић 6,5 (Красо), Лучић 6 (Стаменић 6), Букари 7, Ендиаје 6,5 (Олајинка).


Г. Ковач

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0746
Најновије вести