СРПСКИ МУРИЊО ПРЕУЗИМА ВОШУ? Тумбаковић уместо Батака на челу ФК Војводине

Радослав Батак није више тренер ФК Војводина. Тако је, према клупском сајту, једногласно одлучио Управни одбор новосадског суперлигаша. Из извора блиских клубу сазнајемо, са великим процентом вероватноће, место шефа стручног штаба биће поверено Љубиши Тумбаковићу. Угледни стручњак и трофејни тренер Партизана, некадашњи селектор српске репрезентације био би 42. тренер Војводине у 21. веку.
w
Фото: Youtube Prinscreen / Sport Klub

У клупском саопштењу за јавност наводи се да „Фудбалски клуб Војводина, на челу са председником Драгољубом Збиљићем, захваљује се Радославу Батаку на сарадњи и свему што је учинио за наш клуб у тешком тренутку, од старта пролећног дела првенства, у фебруару ове године. Као великом војводинашу, бившем играчу, па касније и тренеру, војнику нашег клуба, ФК Војводина Радославу Батаку жели све најбоље у наставку каријере“. Споразумном раскиду радног односа претходио је спор око отпремнине: Батак је тражио 10 плата, клуб је понудио пет...

Други Батаков мандат у улози шефа стручног штаба Војводине започео је 28. фебруара ове године, на гостовању код Радничког у Нишу, у 24. првенственом колу. Победом од 4:1 не само да је настављен низ непобедивости, дуг 10 првенствених утакмица, започет са Миланом Раставцем на челу, него је установљено веровање у препород игре актуелног састава. Петим местом на табели остварен је примарни циљ, пласман у квалификације за Лигу конференција, али је пораз од Чукаричког у полуфионалу Купа Србије опомињао на могућности расплета који су уследили на првом европском кораку.

Војводина је, са Батаком на челу стручног штаба, одиграла 20 такмичарских утакмица у првенству, националном купу и европским квалификацијама: седам пута је победила, седам пута изгубила, док је шест пута утакмица завршавана без победника. Гол разлика је позитивна 28:26.

Батак је прошао комплетну омладинску школу Војводине. После играња у матичном клубу, каријеру је 2003. године наставио у московском Динаму, потом у турским клубовима Анкараспору и Анталијаспору и црногорском Могрену, да би је завршио у казахтанском Тохолу пре тачно 10 година.

Поред Војводине у два мандата, тренирао је фудбалере нишког Радничког и Новог Пазара, а у иностранству је бележио завидне резултате на Тајланду, у клубовима Краби и Бурирам јунајтед. 

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести