Звезда убедљива против Европе, хет-трик Бена

Фудбалери Црвене звезде победили су гибралтарског првака Европу и тако прошли у друго коло квалификација за Лигу шампиона.
ben, fk crvena zvezda
Фото: Mohamed El Fardu Ben, foto: FK Crvena zvezda

Најзаслужнији за то био је Ел Фарду Бен који је постигао три гола и имао једну асистенцију.

Црвено-бели су од почетка утакмице диктирали темпо игре и имали већи посед лопте. Међутим, били су без идеје када је у питању напад. Прву озбиљнију шансу Звезда је имала у 13. минуту када је Мирко Иванић центрирао и сјајно пронашао Бена, али је он био непрецизан. Први шут у оквир гола фудбалери Европе имали су у 16. минуту када је Гаљехо шутирао, а Милан Борјан није имао тежак посао да ухвати лопту. Озбиљно су Гибралтарци намучили црвено-беле у 27. минуту када су успели да дођу до шеснаестерца, али је Гаљардо Валдес шутирао преко гола. Звезда је коначно успела да пробије одбрану гостију у 35. минуту након корнера. Центрирао је Александар Катаи, скочио је Иванић, а Бен се нашао на правом месту и није имао тежак задатак да постигне гол. Дуплирали су црвено-бели предност у 44. минуту. Милош Дегенек је шутирао, а Бен је поставио ногу и скренуо лопту у мрежу за 2:0.

Наставили су црвено-бели да диктирају игру у другом полувремену и већ у 52. минуту су дошли до трећег гола. Срђан Спиридоновић је прошао по левој страни, проиграо Бена, који се поново нашао на правом месту и лако погодио мрежу. Звезда је дошла до четвртог гола у 77. минуту. Иванић је украо лопту Касаду, изашао један на један са голманом и погодио даљи угао. Десетак минута касније Иванић се поново уписао у стрелце: Бен је убацио лопту у шеснаестерац, а Звездин везњак није имао већих проблема да постигне погодак.

Црвена звезда ће, уколико победи бољег из дуела Динамо Тбилси - Тирана, бити носилац у 3. колу квалификација пошто је Динамо Брест избацио Астану.

С. Рудакијевић

Црвена звезда - Европа 5:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, играно без гледалаца, судија: Чинков (Бугарска), стрелци: Бен у 35, 44. и 52. и Иванић у 78. и 87. минуту за Црвену звезду, жути картони: Саного (Црвена звезда), Кортес, Роса и Вокер (Европа).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7, Дегенек 7, Милуновић 7, Родић 6 (Гајић 7), Саного 7 (Вулић 6.5), Иванић 8, Катаи 6, Спиридоновић 6.5 (Томане 6), Канга 6, Бен 9.

ЕВРОПА: Муњоз 6, Бадр 5.5, Касадо 5.5, Караскал 5.5, Оливеро 6, Вокер 6.5, Роса 6, Кортес 6 (Киљо 5.5), Гаљехо 6.5 (Васкес 5.5), Гаљардо 6 (Ману Димас 5.5), Домингес 6.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести