ЕВРОЛИГА: Асвел стотком прегазио Звезду у Лиону

Црвена звезда је одиграла врло лош меч са фењерашем у Евролиги Асвелом, који је заслужено славио са 100:91 у Лиону.
s
Фото: Youtube Printscreen

Тако, екипа Јоаниса Сферопулоса  није успела да настави низ и забележи трећу узастопну победу, којом би ухватила прикључак са горњим домом елитног такмичења.

Одлично је Црвена звезда почела меч против Асвела у Лиону, кад је расположени Недовић погодио тројку имала је шест поена вишка (10:4). Наставио је Недовић са сјајном игром, одличан је био и Јаго, па је два минута пре краја београдски тим имао девет поена предности (25:16). Али, две грешке Јага и поени које је добро познати судија Јавор украо Недовићу, покренули су Французе, Асвел је до истека првог квартала стигао чак до изједначења (25:25). Чини се да је Сферопулос нешто раније требало да на паркет посашље Теодосића. Неколико одличних потеза Теодосића било је довољно да Звезда на кратко врати предност (35:31), али је Асвел ухватио ритам. И не само то, у финишу првог полувремена домаћин је стекао три поена вишка, највише захваљујући сјајном Скоту (48:45). Наставила је Звезда по систему топло-хладно, па је у једном тренутку Асвел стекао и пет поена вишка (62:57). Исту разлику домаћи су имали и на седам минута до краја, после фантастичног закуцавања Ендијае (75:70). У тренуцима кад се „ломило“, Асвел је био све бољи, па је уз пет везаних поена Лија, од тога три са линије бацања, стекао и максималних осам поена предности, пет и по минута пре краја (80:72).

На тренутак је Звезда одговорила, поенима Недовића, али је одмах узвратио Кауди тројком из ћошка. У следећем нападу Гилепси је направио фаул, одмах потом и у одбрани, чиме је избацио Звезду из бонуса. А убацио Асвел у двоцифрену предност, Џексон је оба пута био прецизан – 85:74. На два плус један Недовића одмах је одговорио Ли тројком – 88:77. Испоставило се да је то био крај отпора црвено-белих.

Асвел – Црвена звезда 100: 91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24)

ЛИОН: Хала: Астробал, гледалаца: 4000, судије: Дамир Јавор (Словенија), Кармело Патернико (Италија), Шаулијус Рачис (Литванија).

АСВЕЛ: Скот 10, Ли 23, Кахуди 12, Ловрењ 17, Луваву - Кабару 7, Дало, Џексон 9, Егбуну, Фол 8, Лигти 3, Ендиаје 6, Јаков 5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Теодосић 6, Ханга 9, Давидовац 3, Лазић 5, Тобеј 5, Боломбој 9, Илић, Недовић 26, Гедраитис 12, Гилеспи, Дос Сантос 16.

Сферопулос: Нисмо играли добро у одбрани

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је на конференцији за медије након меча са Асвелом, да његов тим није добро играо одбрану на данашњој утакмици.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас на гостовању од екипа Асвела резултатом 100:91 у утакмици 20. кола Евролиге.

- Честитао бих Асвелу, играли су боље. Ми нисмо играли добро у одбрани. Када постигну 100 поена, није лако победити - изјавио је Сферопулос.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1207
Најновије вести